top of page
Yazarın fotoğrafıPROWATER

Biliyor musun? Soğuk duş, harika bir antistres terapisidir!



Soğuk ılık duşlar ve banyolar görünüşte anti-enflamatuar, büyük ölçüde ruh halini iyileştiren etkilere sahiptir. Düzenli olarak uygulandığında, soğuk suyla yapılan duş, vücudunuzun bağışıklık, sindirim dolaşım ve lenfatik sistemleri için faydalıdır. Kaliteli suyula yapılan duşlar ve banyolar yaşamınızın genel kalitesini artırır. . Duşun sonunda sıcaklığı dondurucu soğuğa çevirerek, vücudunuzun doğal iyileştirici güçlerini aktive edebilecek, zihinsel ve fizyolojik varlık durumunuzu uygun şekilde destekleyebilecek ve belki de daha mutlu ve daha sağlıklı hissetmeye başlayabileceksiniz. Bu nedenle, hızlı ve soğuk bir duşla başlasanız bile sonuçlar iyi olabilir.

İnanılmaz Soğuk Su Faydaları - depresyonu hafifletir - bağışıklık sistemini güçlendirir - metabolizmayı arttırır - dolaşımı artırmak

- hormon üretimini arttırır

-erkek doğurganlığını artırmak

-detox

- hızlı iyileşme

- vücut ağrılarını azaltır

- kronik ağrıyı azaltır

- egzersiz sonrası yaralanmaları önlemek

şişliği ve ödemi azaltın

- böbrek fonksiyonunu iyileştirir

- vücudunuzdaki ürik asit seviyelerini düzenler

-Otonom sinir sisteminizi düzenleyin

- uykuyu geliştirmek

- cilt sağlığını iyileştirir

- uyanıklığı artırır

- saç dökülmesini azaltır


1. Mutluluk Seviyelerini Artırır

Soğuk banyolar ve duşlar ruh haliniz için iyidir.. Anksiyete ve depresyon tedavisie yardımcı olur. Evet, ruh halinizi iyileştirmek söz konusu olduğunda, soğuk su faydaları düşündüğünüzden daha derine iner. Ulusal Sağlık Enstitülerinde Peter Bongiorno ND, Lac. 'A göre, cildimize farklı sıcaklıklarda su uyguladığınızda ruh halinizi ve fizyolojinizi değiştirebilir. Depresyonu olan hastalara tüm vücudu soğuk suya kısa bir süre soğuk bir duş şeklinde maruz bırakmalarını önerir. En iyisi, rahat bir ılık sıcaklıkta duşa başlamak ve daha sonra suyu yavaşça 20 ° C'ye soğutmaktır, bu noktada 2-3 dakika dayanabilirsiniz. Araştırmacılar, soğuk duşların depresyon semptomlarını tedavi etmeye yardımcı olabileceğini ve rutin olarak kullanıldığında reçeteli ilaçlardan daha da yararlı olabileceğini buldular. Bunun nedeni soğuk suyun, sizi mutlu eden ruh halini artıran nörotransmitterlerin bir selini tetiklemesidir.  Bir çalışma, düzenli kış yüzmesinin yüzücülerin ruh halini nasıl etkilediğini inceledi. Sonuçlar, kontrol grubuyla karşılaştırıldığında, soğuk suda dört ay rutin yüzme sonrasında yüzücülerin daha canlı, aktif ve enerjik hissettiklerini ortaya koydu. Soğuk duşlar ve banyolar sinir sisteminizi strese karşı daha dayanıklı olacak şekilde uyarlar. Stresli durumlar için sizi eğitmenin yanı sıra, soğuk su duşları kanınızdaki Glutatyon seviyelerini ve daha düşük ürik asit seviyelerini artırır - sizi genel olarak daha az stresli hale getirir. Bir daha kendinizi depresyonda veya endişeli bulduğunuzda, soğuk suyun faydalarını göz önünde bulundurun.

Banyo ve duşun keyfini tamamen çıkarabilmek için, kullanılan suyun mümkün olan en yüksek kalitede olmasına bağladır. Prowater eviniz için yumuşak, kireçsiz suyun tadını çıkarmanın keyfini sunan tam kapsamlı bir Su yumuşatma cihazına sahiptir! Evlerde ve kazan, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi bulunan tüm tesislerde su ile temas eden tüm cihazların ömrü uzar. Temizlik için daha az zaman ve ürünler için önemli tasarruftur.

2. Boğaz Kaslarını Hafifletir

Bir çalışmada araştırmacılar, soğuk suyun kas ağrısı ve koşma, bisiklete binme veya sadece egzersiz yaptıktan sonra iyileşme üzerindeki etkinliğini test etti. Sonuçlar, 24 dakika süren soğuk su banyolarının boğaz kaslarını hafifletmede etkili olduğunu gösterdi. (5) \ Belki soğuk duş, bir buz banyosuna tamamen daldırma kadar etkili olmayacaktır, ancak bazı laktik asidin çıkarılmasına ve dolaşımın iyileştirilmesine yardımcı olacaktır. Kanın gelip yüzeye çıkmasını sağlamak için çok sıcak ve çok soğuk su arasında geçiş yapmayı deneyin. Kaslarınız size teşekkür edecek.

3. Kilo Kaybını Uyarır

Rutin bir şekilde uygulandığında, soğuk su metabolizmanızı artırır. Vücudumuzu bizi sıcak tutmak için daha çok çalışmaya zorlamakla kalmaz, aynı zamanda ürettiğimiz yağ türünü de etkiler. Bir çalışma, soğuk suya yüz batırmanın parasempatik sinir sistemini aktive ettiğini buldu. Gastrointestinal sistemdeki kasları gevşetdiği, kalp atış hızımızı yavaşlattığı ve bez ve bağırsak aktivitesini arttırdığı gösterilmiştir. Bu çalışmaya göre, soğuk su sağlıklı kahverengi yağı teşvik edebilir. Aşırı soğuğa maruz kaldığımızda vücudumuzun ürettiği ve aktive ettiği iyi yağdır. Kahverengi yağ bizi sıcak tutar ve uyluk ve bel çevresinde çok fazla kalori tükettiğimizde biriken beyaz yağın yok edilmesine yardımcı olur.

4. Dolaşım ve Bağışıklığı Geliştirir

Soğuk su da dolaşımı iyileştirir. Kanı organlarımızı çevrelemeye teşvik eder, bu da kalp ve cildin bazı problemleriyle savaşmaya yardımcı olabilir. Joseph Mercola'ya göre vücut soğuk suyla temas ettiğinde, kan dolaşımını sağlamak için arterler kan pompalamaya daha verimli bir şekilde başlar. Bu nedenle genel kalp sağlığımızı arttırıyor. Ayrıca bağışıklık sistemimizi geliştirir, kan basıncını düşürür ve tıkanmış arterleri temizleyebilir.

5. soğuk su faydaları saç ve cilt

Aslında, soğuk su saç ve cilt görünümünü korumanın en iyi doğal yollarından biridir. Gözeneklerinizi ve kütiküllerinizi sıkılaştırır ve bu nedenle tıkanmalarını önler. Ayrıca kanı cildin yüzeyine koşmaya teşvik ederek sağlıklı bir ışıltı verir. Saç bakımı söz konusu olduğunda, saç köklerini düzleştirerek ve kafa derisini kavrama yeteneklerini artırarak saçınızın daha sağlıklı, daha parlak ve daha güçlü görünmesini sağlar. Unutmayın, soğuk su kan akışını daraltır ve cildi sadece geçici olarak sıkılaştırır.

Her gün cildinize ve saçınıza dikkat ettiğinizden eminiz, böylece duştaki suyun cildinizi kurutan ve cildinizin donmasına neden olan zararlı maddeler içerdiğini bilmelisiniz. Prowater Su Arıtma Sistemleri, musluğa takılması kolay olan ve cildinizi ve saçlarınızı sudaki klor ve diğer yabancı maddelerden koruyan yüksek verimli bir cihaz sunar. Duş  filtresi , duş ve banyo suyunun arıtılması için tasarlanmıştır. Sudaki klor cilt ve saç kuruluğuna, kızarıklığa, alerjiye, gözlerde tahrişe ve sıklıkla sinüslerin tahriş olmasına neden olabilir. Klor, ağır metaller ve diğer istenmeyen su filtreleri, bakterilerin çimlenmesini önler ve pH değerini dengeler. Arıtılmış su cildi kurutmaz veya tahriş etmez. Cilt alerjisi olan insanlar ve çocuklar için kesinlikle tavsiye edilir!
630 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page